Millioner til jobportal for nyuddannede akademikere

Et Momondo for nyuddannede jobsøgende. Sådan beskriver administrerende direktør og grundlægger af Graduateland-karriereportalen for netop studerende og nyuddannede akademikere.

Og dette samlende Momondo har siden 2010 skabt kontakt mellem studerende og nyuddannede og virksomheder i hele Skandinavien. På få år er Graduateland gået fra fem til 25 ansatte, over 140.000 brugere og 5.000 kunder og har indkasseret iværksætterne bag flere priser og nu en kapitalindsprøjtning i millionklassen fra investeringsfonden Accelerace Invest.

»Deres evne til at bygge salg ind i organisationen fra dag ét, er noget mange andre iværksættere kunne lære af. Med dette udgangspunkt skal de ikke ud at overbevise investorer om, at de kan tjene penge på deres services, men blot hvor mange,« siger partner i Accelerace Invest Jesper Knudsen.

De seneste års finanskrise og stigende ungdomsarbejdsløshed har gjort Graduatelands vision højst aktuel - at udrydde arbejdsløshed blandt studerende og nyuddannede. Og selv om det kan lyde ligeså uoverskueligt og uhåndgribeligt som at skabe fred i verden, har de unge studerende bag portalen fat i noget af det rigtige.

»Vi har været i stand til at vækste via salg fra dag ét, og jeg vil skyde på, at vi har hjulpet på den gode side af 10.000 mennesker i job, siden vi startede og i hvert faldt fået formidlet kontakten derud til,« siger administrerende direktør og grundlægger Jens Reimer Olesen.

Han startede Graduateland med kammeraten og medstuderende Patrick Lund, da de begge tog en bachelor i økonomi på CBS. De to drenge fandt sammen med tre af Jens Reimer Olesens barndomsvenner. Nu skulle de ikke længere kun spille fodbold sammen - der skulle findes arbejde.

»Vi fandt karrieremulighederne for studerende og nyuddannede for dårlige i forhold til at kunne søge job både nationalt og internationalt. Så vi besluttede, at vi ville løse det,« siger Jens Reimer Olesen.

Der gik ikke længe fra tanke til handling, og da Graduateland fik deres første aftale med CBS i januar 2012, tog det for alvor fart. Siden da har 80 procent af CBS' studentermasse oprettet profiler, og dagligt har Graduateland mellem 15.000 og 20.000 jobsøgninger på de samlede portaler.

Drengene udvidede nemlig Graduateland, da de fandt ud af, der var et problem med at få jobsøgningen ud på skolerne. Derfor udviklede de en portal til skolerne, som 16 universiteter i Skandinavien er tilknyttet - heriblandt CBS, Lunds Universitet og Norges Handelshøjskole.

De nye penge Graduateland har fået tildelt skal bruges til at blive endnu større. Fra nu at formidle job primært i Danmark, men også i Skandinavien, vil drengene udvide internationale. Og de har allerede haft samtaler med 40 universiteter i Tyskland.

»Vi kan mærke, der er et ønske om at kunne søge mere internationalt. Så fra 2014 starter vi op i Tyskland. Vi ser Europa som et meget attraktivt marked, fordi der ikke rigtig er nogen spiller, der har valgt at gå så struktureret og målrettet til værks, som det vi er i gang med,« siger Jens Reimer Olesen.

 

Dagens Gossip