Millioner til telemedicin

Det fremgår af en nye digitaliseringsstrategi frem mod 2017 fra Kommunernes Landsforening (KL), regionerne og regeringen, som Mandag Morgen er i besiddelse af.

»Sundhedsvæsnet har gennem flere år arbejdet på at udvikle og afprøve it-løsninger. Nu skal vi have de eksisterende it-løsninger, som vi ved virker, bredt ud og taget rigtigt i brug, så både patienter, pårørende og medarbejdere i vores sundhedsvæsen kan høste gevinsterne ved digitaliseringen,« siger sundheds- og forebyggelsesminister Astrid Krag (SF) til Mandag Morgen.

Som eksempel vil regeringen afsætte 75 millioner kroner til investeringer i telemedicin. Tanken er ifølge Mandag Morgen, at der inden foråret 2015 skal laves en plan for, hvordan de bedste ideer føres ud i stor skala.

Regeringen læner sig blandt op ad erfaringer med KOL-patienter, der selv kan måle blodtryk og hvor meget ilt, deres lunger bruger. Resultaterne deles så med en læge uden at patienter møder op i klinkken.

Ifølge Mandag Morgen fremgår det af strategien, at 80 procent af kommunikation mellem sundhedsvæsenet og borgerne skal foregå digitalt inden udgangen af 2015.

Dagens Gossip