Millionpulje skal få prostituerede og misbrugere til at stemme

Formålet er at få gruppen af socialt udsatte danskere til at deltage i demokratiet.

»De socialt udsatte borgere risikerer reelt at blive overset i hele den demokratiske proces. Det er et stort problem, og derfor skal der være mulighed for at tage initiativer, som sikrer, at de også kan få stemt. Denne gruppe møder ikke nødvendigvis op i valglokalerne, og derfor er noget af det, man kan gøre med den her pulje, at arrangere nogle debatmøder der, hvor de opholder sig, og give dem mulighed for at brevstemme der, hvor de er,« siger ministeren.

Ved seneste kommunalvalg i 2009 var det kun en tredjedel af kontanthjælpsmodtagerne i Danmark, der stemte. Og generelt er der færre af de personer, der står uden for arbejdsmarkedet, der bruger deres valgkort i forhold til lønmodtagere.

Socialministeren medgiver, at det er danskernes eget ansvar at komme til stemmeurnerne, men mener alligevel, at det er vigtigt at sikre, at de sårbare grupper får brugt deres stemmeret.

»Det er i fællesskabets interesse, at så mange som muligt giver deres stemme til kende. Og i denne gruppe er der markant færre end andre grupper, som deltager i afstemninger og debat i det hele taget, så derfor giver det god mening at lave en særlig indsats for dem,« siger Annette Vilhelmsen.

Hun afviser, at der ligger et politisk motiv bag, fordi denne gruppe kan være mere tilbøjelig til at stemme rødt end blåt.

»Det er i hvert fald ikke min ambition med projektet. Det, der for mig er vigtigt, er, at flest muligt tager del i vores demokrati,« siger hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip