Milliontilskud skal sikre ældre behandling i eget hjem

Skrevet af admin

02/06/2016

Dagens topnyheder

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) har sammen med de øvrige partier i blå blok torsdag fordelt de resterende millioner i en 1,2 milliarder kroner dyr handlingsplan på sundhedsområdet.

Den største post, 445 millioner kroner, skal gå til at kommunerne kan styrke de kommunale akutfunktioner, så de ældre kan blive behandlet i eget hjem eller på særlige akutpladser.

- Med aftalen tager vi et stort spring fremad for at skabe den sammenhæng og kvalitet i sundhedsvæsenet, som de ældre med rette både forventer og efterspørger, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Første del af handlingsplanen var en akutpakke, der fordeler 415 millioner kroner til at nedbringe overbelægningen på sygehusene. Den blev forhandlet på plads med partierne bag finansloven i februar.

Det er de sidste 805 millioner kroner, regeringen sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative torsdag har fordelt til indsatser, der skal "skabe bedre kvalitet og sammenhæng for de svage og ældre medicinske patienter".

125 millioner kroner skal således gå til at øge kompetencerne i den kommunale hjemmesygepleje frem til 2018. 175 millioner kroner skal gå til flere udgående sygehusfunktioner, der undersøger eller behandler patienten i eget hjem.

/ritzau/