- Min lærer ydmygede mig, fordi jeg ikke kunne læse: 30 år senere mødte jeg ham på en bar

Anthony Hamilton voksede op i et socialt boligbyggeri i Texas.

Den eneste måde, man ifølge ham kunne komme væk på, var ved at blive professionel atlet. Uddannelse blev ikke anset for vigtigt. Familien talte aldrig om skolen.

Som dreng tænkte han ikke på det som et sted, han kunne lære noget. Mere som en mulighed for at komme lidt ud og få en gratis frokost - og ellers som et sted han hadede at være. Det fortæller han i en artikel på Ozy

Han havde en engelsklærer, som var en del af hans mareridt.

- Han vidste, at jeg ikke kunne læse. Og han mente, det var nødvendigt at afsløre min hemmelighed. Han vendte sig mod mig: “Anthony,” sagde han, “Hvorfor læser du ikke det næste afsnit?” Jeg vidste ikke engang, hvad et afsnit var. Jeg prøvede at læse det, der var foran mig. Tappert. Men bare lyden af min stemme fremkaldte med det samme latter, skriver Anthony Hamilton.

I årevis sad han fast i sine nederlag. Han hadede at læse, fordi han vidste, at han ikke kunne. Alligevel lykkedes det langsomt at komme over det.

Som 41-årig fløj han hjem til Texas for at besøge sine venner og sin familie. På vej fra lufthavnen spurgte Anthony Hamiltons bedste ven, om de ikke skulle tage en drink på en bar i nærheden. De satte sig ved baren.

Kort efter kunne han igennem det røgfyldte lokale se en skikkelse komme ind. Det var hans gamle plageånd, engelsklæreren.

Anthony Hamilton løb efter eget udsagn over for at betale for lærerens drink.

- Kender jeg dig?, spurgte læreren.

- Ja, sir, du kender mig. Mit navn er Anthony Hamilton, og jeg var i din klasse.

Ud fra lærerens ansigtsudtryk at bedømme kunne læreren nu også godt huske drengen, han havde ydmyget. Anthony Hamilton fortalte læreren, at han havde nogle gode nyheder.

At han havde lært at læse og derudover var blevet forfatter, havde fået udgivet sine bøger og holdt foredrag.

- Næste gang du får en ny Anthony Hamilton i din klasse, så lær ham venligst at læse, sagde han til læreren.

Læs også: Hendes kæreste kritiserede hendes krop konstan - så skrev hun dette brev til ham på Facebook

Da Anthony Hamilton gik i skole, fandtes begrebet ordblindhed ikke. Men ifølge ham var det ikke kun hans ordblindhed, der var problemet.

- Det var manglen på lyst til uddannelse. Det er langt fra mit liv i dag. Min mave er sulten efter udsagnsord og adjektiver, synonymer og afsnit. Jeg skriver for at blive mit livs forfatter, skriver han.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip