Mindesmærke: Kunstner vil skære Utøya over

69 mennesker mistede livet, da Anders Behring Breivik i den 22. juli 2011 udførte terrorhandlingen på den norske ø Utøya, hvor unge socialdemokrater holdt deres sommermøde.

Massakren vil for altid være som et blødende sår for nordmændene, og netop sådan skal den svenske kunstner Jonas Dahlbergs mindesmærke for begivenheden også tolkes. Kunsteren vil simpelthen skære øen over som en del af mindesmærket, der skal stå klar på fireårsdagen i 2015.

LÆS OGSÅ: Hjerteskærende: Lille piges liv bliver ødelagt ét sekund om dagen

Iføle AP har Kunstkomiteen KORO netop udpeget Jonas Dahlberg til vinder af kunstkonkurrencen om at skabe mindesmærket, og i værket vil han grave en tre en halv meter bred kanal og skære halvøen Sørbråten fri af Utøya.

På den ene klippevæg vil alle ofrenes navne blive indgraveret. På den anden siden vil være en platform, hvor man kan kigge over på navnene - så tæt på og alligevel uden for rækkevidde.

Klippegrunden, som fjernes fra Utøya, vil blive brugt til at skabe et mindesmærke i Oslo, hvor otte mennesker blev dræbt af Anders Breiviks bomber i regeringskvarteret.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Se billederne af Jonas Dahlbergs Utøya-mindesmærke herunder: 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip