Mindre blæsevejr rammer Dong Energys forårsbundlinje

Energikæmpen Dong Energy kom ud af andet kvartal i år med et lavere resultat før skat end i 2015.

Bundlinjen før skat for april, maj og juni landede på 1,7 milliarder kroner mod 2,0 milliarder i samme periode i 2015. Det viser selskabets første regnskab siden børsnoteringen 9. juni.

Senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank havde lidt højere forventninger til, hvor mange penge, Dong Energy ville kunne tælle sammen.

- Det er især vinddivisionen, der kommer i mål med en lidt lavere indtjening end ventet. Det er bogstaveligt talt, fordi det har blæst mindre. Sådan er det jo, når man driver havvindmølleparker, siger Morten Imsgard.

- Så er man afhængig af vinden, og den er ikke stabil kvartal for kvartal, siger han.

Dong Energy landede en omsætning på 16,4 milliarder kroner i andet kvartal 2016 mod knap 18,6 milliarder kroner i samme periode 2015.

Samlet betyder resultaterne i første kvartal i år dog, at den samlede bundlinje for årets første seks måneder er vokset betydeligt i forhold til første halvdel af 2015.

Halvårsresultatet før skat lyder på 8,8 milliarder kroner mod 5,1 milliarder samme periode i 2015.

Topchef Henrik Poulsen er da også yderst tilfreds med regnskabet.

- Vi leverede et meget tilfredsstillende resultat for første halvår af 2016. Koncernens driftsindtjening voksede med 19 procent i forhold til samme periode sidste år, drevet af en stærk vækst i Wind Power, siger han i regnskabet.

Analytikerne, der følger Dong Energy, havde på forhånd lidt svært ved at finde frem til, hvad de skulle forvente af regnskabet.

Driftsoverskuddet før skat, renter samt af- og nedskrivninger, landede i andet kvartal på 4,3 milliarder kroner mod de 4,5 milliarder kroner, som et medianestimat indsamlet af Ritzau Estimates viste på forhånd.

Men ifølge Ritzau Finans lå analytikernes bud på driftsoverskuddet på alt fra 3,2 milliarder kroner til 5,7 milliarder kroner.

Dong havde i samme kvartal i 2015 et driftsoverskud 4,4 milliarder kroner.

Dong Energy kan fastholde forventningerne til et driftsoverskud på 20-23 milliarder kroner for hele 2016, viser regnskabet.

- Og det er i virkeligheden det, som Dong skal måles på. At det så har blæst mindre i andet kvartal, er jo ikke noget, vi kan stille Henrik Poulsen til ansvar for, siger Morten Imsgard.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip