Mindre hold kan køre Magnussen op i Formel 1-hierarkiet

Den danske racerkører har efter et stille 2015 bebudet, at han gerne vil køre løb i stedet for blot at være reservekører.

Og hvis der opstår en mulighed for Kevin Magnussen på et af Formel 1-feltets mindre hold, så kan det være genvejen til igen at komme til at køre for et af sportens helt store hold.

Det siger Viasats Formel 1-kommentator Jens Hansen.

- Der kan være fordele og ulemper ved at køre i et mindre team. En klar fordel er, at et eller to gode resultater på et år kan være med til at give et bedre sæde.

- Man kører uden forventningspres, og der er plads til, man satser på en anden strategi, fordi raceren måske ikke kan følge med.

- Der er ikke fokus på at levere hver eneste gang, men der er fokus på højdepunkterne, hvor det går godt, fordi alle forventer, der er nogle dårlige løb ind i mellem, siger Jens Hansen.

Han mener, at Kevin Magnussen rangeres som nummer et eller to blandt de kørere, som ikke har et Formel 1-sæde.

Aktuelt kan han dog ikke se en åbning til et sæde, da mange hold har signaleret, at de vil satse på holdets nuværende kørere i næste sæson. Holdene venter dog typisk til senere på efteråret, før rokaderne opstår, påpeger Jens Hansen.

Magnussens nuværende arbejdsgiver McLaren kan blive en mulighed, hvis 35-årige Jenson Button eller 34-årige Fernando Alonso selv siger stop.

- Det er langt fra utænkeligt, at der bliver skiftet ud i kørerne hos McLaren. Men teamet har så meget andet at koncentrere sig om, og derfor siger de, at de er meget glade for de kørere, som de har.

- Men hvis en af kørerne selv vil noget andet, så kan det sætte gang i en udskiftning.

- Jenson Button og Fernando Alonso er nummer tre og syv på alle tiders liste over dem med flest grandprixer, og det er ikke utænkeligt, at en af dem vil stoppe karrieren, siger Jens Hansen.

/ritzau/

Dagens Gossip