Mindre sportsgrene: Fodbold får bedre behandling end os

Dansk basketball, volleyball og håndbold oplever, at fodbolden langt hurtigere får opholds- og arbejdstilladelser til udenlandske spillere.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (Siri) tager ifølge en opgørelse foretaget af Jyllands-Posten mellem 7 og 13 dage om at udstede tilladelser til fodboldklubber.

I andre sportsgrene må klubberne ofte vente op mod en måned, før nye udenlandske spillere kan træne og spille kampe i Danmark.

Sportschef Michael Piloz fra den aarhusianske basketballklub Bakken Bears oplever, at Siri forskelsbehandler de forskellige sportsgrene.

- Når jeg søger, tager det meget tæt på den måned, der er Siris mål, men når jeg følger med i fodboldens transfermarked, kan jeg konstatere, at det åbenbart ikke gør det for alle, siger Piloz til Jyllands-Posten.

Hos Dansk Volleyball Forbund fortæller sportsdirektør Michael Trolle at de lange sagsbehandlingstider er en stor belastning.

- Det er dybt frustrerende for spillerne, der har lavet en aftale, at de ikke må gå i gang. Det betyder, at de ikke starter på det formniveau, som klubberne køber dem til.

- Klubberne kommer til at betale løn i en periode, hvor de skal bringes tilbage i form, siger Trolle til avisen.

Siri oplyser, at man behandler sagerne i kronologisk rækkefælge, og derfor burde der ikke opstå forskellige behandlingstider.

Siri tager imod anmodninger om hastesager, og de kan ofte behandles på en til to uger, skriver Siri i en e-mail til Jyllands-Posten.

Den fremstilling kan sportschefen i Bakken Bears, Michael Piloz, dog ikke genkende.

- Vi har utallige gange spurgt, om det ikke kan gå hurtigere, og vi får blot at vide, at det tager en måned.

- Så enten er vi i bad standing, eller også er fodboldklubberne i god standing, siger Piloz til avisen.

/ritzau/

Dagens Gossip