Mindre trang til søde sager koster Wellvita bøde på 15.000 kr.

Pillefirmaet Wellvita i Varde kan nu fremvise tre sure smileys på stribe for overtrædelser af loven om mærkning og information.

Semest har det nu udløst en bøde på 15.000 kroner for en ulovlig anprisning af slankemidlet Sugaxin.

Det oplyser Fødevarestyrelsen efter et kontrolbesøg i virksomheden forleden.

- Sugaxin anprises på hjemmesiden med "Mindre trang til søde sager" "Der er i studier observeret en tendens til øget trang til søde sager hos folk med chrommangel, og derfor er chrom altid et vigtigt mineral, når man er på slankekur". Anprisningen for Chrom og trangen til søde sager er ikke godkendt, lyder det i kontrolrapporten fra styrelsen.

Vitawell havde ingen kommentarer til afgørelsen, men har nu efterlevet kravet fra myndighederne.

Til gengæld er firmaet ikke enig i en anden indskærpelse - også om Sugaxin:

- Det indskærpes, at sundhedsanprisninger skal være godkendt. Følgende er konstateret: Sugaxin anprises med ""..reducerer kroppens evne til at kunne optage kulhydrater fra den mad vi spiser" på hjemmesiden. Der er
ansøgt om at morbær vedligeholder kulhydratmetabolismen. Virksomheden havde følgende bemærkninger: Er ikke enig, lyder det i kontrolrapporten fra Wellvita.

Firmaet fik ved forrige kontrolbesøg også besked på, at ændre ordlyden på promoveringen af tranebær og Vistavital, og det er nu sket.

Samtidig er der nu fulgt på på en forbrugerklage omkring produktet Fibramin.

- Fibramin anprises på hjemmesiden med "..at indholdsstofferne i Fibramin giver et dokumenteret vægttab". Virksomheden er vejledt om at det er specifikke indholdsstoffer og ikke produktet, der kan anprises med godkendte anprisninger. Forholdet anses for under bagatelgrænsen, oplyser Fødevarestyrelsen.

Også Gingo Biloba er der kommet en forbrugerklage på.

Gingo Biloba anprises med "Dårligt blodomløb, kan mærkes som kolde hænder og fødder, træthed, dårlig hukommelse". Det indskærpes, at sundhedsanprisninger skal være godkendt. Følgende er konstateret: Der er ikke en godkendt anprisning eller ansøgt for Ginko Biloba for kolde hænder og fødder samt træthed, fortæller styrelsen.

Wellvita fjerner nu ordet træthed, men mener at "kolde hænder og fødder" hænger sammen med "dårligt blodomløb".

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Dagens Gossip