Mindreårig kendt skyldig i indisk voldtægtssag

Teenageren, der nægter sig skyldig og af juridiske årsager ikke er nævnt ved navn, står nu foran tre år i et ungdomsfængsel, skriver det britiske medie.

Manden var 17 år, da kvinden sidste år blev gruppevoldtaget og misbrugt med et jernrør af seks mænd i en bus. Hun døde senere af de kvæstelser, hun pådrog sig.

Offerets familie sagde inden lørdagens dom, at ungdomsdomstolen i New Delhi burde idømme den anklagede dødsstraf.

»Vi ønsker ham hængt, det er det hele,« sagde offeret far ifølge Reuters og spurgte:

»Han vidste, hvad han gjorde. Hvordan kan blive betragtet som en mindreårig«.

Ifølge anklageskriftet deltog seks gerningsmænd i gruppevoldtægten. Én af dem døde tidligere på året i fængsel, angiveligt tog han sit eget liv, skriver indiske medier.

I modsætning til de fire andre anklagede - alle voksne - risikerer den unge mand ikke dødsstraf på grund af sin alder, da voldtægten fandt sted. Retssagerne mod de øvrige ventes at begynde om nogle uger.

Sagen har fået debatten om voldtægter i Indien på den nationale og internationale dagsorden og har resulteret i demonstrationer i store dele af Indien. Debatten har fået politikerne til at stramme loven, så den nu er mere omfattende. I dag risikerer en voldtægtsmand i Indien således at blive idømt dødsstraf, hvis offeret dør som følge af mishandlingen.

Tidligere på ugen stillede den indiske højesteret sig uforstående over for, at langt de fleste voldtægtssager i landet stadig ender med frifindelse.

Udtalelsen fandt sted i forbindelse med behandlingen af endnu en makaber gruppevoldtægt, som i 2012 gik ud over en skolepige i den nordlige stat Haryana. Hun blev angiveligt voldtaget af tre mænd, og hendes mor blev efterfølgende dræbt, fordi hun ikke ville trække anklagen tilbage, skriver Press Trust of India ifølge Reuters.

Det er uklart, hvor mange voldtægter, der hvert år finder sted i Indien. Men officielle data viser, at 11.154 voldtægtssager sidste år endte med frifindelse eller frafald af tiltale, mens der faldt dom i 3.563 sager.

Samtidig er der 86.032 sager, der venter på at komme for en dommer.

Dagens Gossip