Mindreårige flugtbilister kører BMW i havnen

Tre drivvåde teenagere blev mandag anholdt af politiet i København, efter de tidligere på aftenen i en BMW lykkedes med at køre fra en politivogn i området omkring Sydhavnen i hovedstaden.

Forinden havde flugtbilen med to mænd under 18 år og en jævnaldrende kvinde været involveret i et færdselsuheld.

- Klokken 22.40 var den sorte BMW kørt op i bagenden på en bil, der holdt for rødt ved et kryds i området, siger Henrik Brix, vagtchef ved Københavns Politi.

Knap en time senere spottede en patruljevogn så den svensk indregistrerede BMW, men efter en kort biljagt på under et minut opgav politiet forfølgelsen.

Flugten fra politiet lykkedes, men føreren af bilen mistede tilsyneladende kontrollen over køretøjet, som derefter havnede på bunden af en kanal i nærheden af Sjællandsbroen.

- Vores folk finder derefter tre gennemblødte unge personer, som tilsyneladende selv er kommet ud af bilen og derefter hjulpet op på kajen af forbipasserende. Bilen var havnet i en ikke særlig dyb kanal, der er anlagt i forbindelse med nybyggeri i området omkring Otto Brandenburgs Vej, forklarer Henrik Brix.

De tre anholdte er alle under 18 år. Ud over deres ufrivillige vinterbad er de ikke kommet noget til.

- Der er tale om tre danskere, og da bilen har svenske nummerplader, mener vi, at den er stjålet. Men det skal vi have tjekket hos de svenske myndigheder. De unge har ikke været særlig meddelsomme. Således ved vi endnu ikke, hvem af de tre, der sad bag rattet, siger vagtchefen.

For en sikkerheds skyld tilkaldte politiet dykkere fra brandvæsnet for at sikre sig, at der ikke var andre personer fanget i den forulykkede bil.

- Det var der heldigvis ikke, konstaterer Henrik Brix.

/ritzau/

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip