Mindst 10 dræbt i klanleders hjem i Pakistan

Mindst 10 mennesker blev dræbt og ni andre blev såret ved en eksplosion mandag i en klanleders hjem i det urohærgede nordvestlige Pakistan, oplyser embedsmænd i Peshawar.

- Eksplosionen skete i en øde beliggende landsby i Khyber distriktet nær grænsen til Afghanistan, hvor der sidste år var voldsomme kampe mellem militæret og Taliban, siger en højtstående embedsmand, Nasir Khan, til AFP.

- Ifølge de foreløbige oplysninger blev eksplosionen udløst af sprængstoffer, som dræbte mindst 10 mennesker - deriblandt tre børn. Ni person blev såret, siger han og tilføjer:

- Eksplosionen skete i et hus, der tilhører den lokale klanleder Hakim Khan.

Ifølge oplysningerne fra Peshawar kan eksplosionen være udløst ved et uheld, da der i mange hjem i området findes lagre af våben og sprængstoffer.

- Der var sprængstoffer og mortergranater i Hakim Khans hus, som forårsagede skaderne. Det er ikke klart, om han er tilknyttet nogen af de militante grupper, hedder det.

Sidste år gennemførte militæret en offensiv mod militante islamister i Tirahdalen, som er omgivet af høje bjerge og gennemskåret af mange kløfter og dale.

Militærets indsats var især rettet mod Taliban og militante fra militsen Lashkar-e-Islam, som var begyndt at udgøre en trussel mod storbyen Peshawar.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip