Mindst 10 dræbt i klanleders hjem i Pakistan

Mindst 10 mennesker blev dræbt og ni andre blev såret ved en eksplosion mandag i en klanleders hjem i det urohærgede nordvestlige Pakistan, oplyser embedsmænd i Peshawar.

- Eksplosionen skete i en øde beliggende landsby i Khyber distriktet nær grænsen til Afghanistan, hvor der sidste år var voldsomme kampe mellem militæret og Taliban, siger en højtstående embedsmand, Nasir Khan, til AFP.

- Ifølge de foreløbige oplysninger blev eksplosionen udløst af sprængstoffer, som dræbte mindst 10 mennesker - deriblandt tre børn. Ni person blev såret, siger han og tilføjer:

- Eksplosionen skete i et hus, der tilhører den lokale klanleder Hakim Khan.

Ifølge oplysningerne fra Peshawar kan eksplosionen være udløst ved et uheld, da der i mange hjem i området findes lagre af våben og sprængstoffer.

- Der var sprængstoffer og mortergranater i Hakim Khans hus, som forårsagede skaderne. Det er ikke klart, om han er tilknyttet nogen af de militante grupper, hedder det.

Sidste år gennemførte militæret en offensiv mod militante islamister i Tirahdalen, som er omgivet af høje bjerge og gennemskåret af mange kløfter og dale.

Militærets indsats var især rettet mod Taliban og militante fra militsen Lashkar-e-Islam, som var begyndt at udgøre en trussel mod storbyen Peshawar.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip