Mindst 12 dræbt af selvmordsbombe i Cameroun

Skrevet af admin

13/01/2016

Dagens topnyheder

Mindst 12 mennesker blev dræbt, da en eller to selvmordsbombere onsdag sprængte sig i luften i en moské i Cameroun, oplyser de lokale myndigheder i det vestafrikanske land.

Angrebet skete i en landsbymoské, da mange var samlet til morgenbøn. Landsbyen Kouyape ligger helt nord i landet - et område tæt på grænsen til Nigeria.

Ingen gruppe har umiddelbart taget skylden for angrebet, men myndighederne antager, at det er den nigerianske islamistgruppe Boko Haram, som står bag.

Boko Haram, der har rod i det nordøstlige Nigeria, har gennem mange måneder stået bag en række af selvmordsangreb i Cameroun, Tchad og Niger.

Mange af de seneste angreb i Cameroun har været udført af kvinder, og ifølge det amerikanske nyhedsbureau AP blev onsdagens angreb udført af to kvindelige selvmordere. Andre nyhedsbureauer skriver, at selvmorderen var en mand.

Boko Haram begyndte sin kamp for en selvstændig muslimsk stat i det nordøstlige Nigeria i 2009. Den voldelige islamistiske gruppe har erklæret sig allieret med Islamisk Stat, der kontrollerer områder i Syrien og Irak.

Den islamistiske gruppe ødelagde sidste år over 1000 skoler i regionen Lake Tchad, som er Boko Harams højborg. Mange skoler er også ødelagt af gruppen i Cameroun, Tchad, Niger og Nigeria.

Boko Haram er modstander af uddannelse og bøger. Boko er pidginengelsk for book og haram er muslimsk for synd.

I de seneste fem år har gruppen jævnligt angrebet både kirker, skoler og forskellige uddannelsesinstitutioner.

I alt menes 2,6 millioner mennesker at være tvunget på flugt af Boko Haram, oplyste FN i december.

Nigeria er Afrikas folkerigeste land med omkring 175 millioner indbyggere, der er fordelt i mange klaner, stammer og etniske grupper. Kristne og muslimer udgør hver knap 50 procent af befolkningen.

/ritzau/Reuters