Mindst 12 dræbt på markedsplads i Irak

Det skete, da to bilbomber samt en selvmordsbombe eksploderede i den hovedsageligt shiamuslimske by Judaida al-Shat i Diyala-provinsen.

Ifølge BBC gik de to bilbomber af midt i et frugt- og grøntsagsmarked i byen, der ligger 60 kilometer nordøst for hovedstaden. Så sent som for tre uger siden blev området ramt af et lignende bilbombeangreb, hvor to biler eksploderede ved en sunnimuslimsk moské i den nærliggende by Baquba og dræbte mindst 41 mennesker.

Angrebet, hvor et endnu ukendt antal mennesker også blev såret, er det seneste i en lang række blodige angreb i Irak, som igennem længere tid har været plaget af en stigning i den sekteriske vold.

Maj var således den blodigste i landet siden 2008. Ikke færre end 1.045 civile irakere og sikkerhedsfolk blev ifølge FN-kilder dræbt i sidste måned.

Ingen har endnu taget ansvar for eksplosionerne, men spændinger mellem shiamuslimer og sunnimuslimer har det seneste år været stigende, og tidligere har militante sunnier udført lignende koordinerede aktioner.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip