Mindst 12 druknet ved nyt forlis ud for Grækenland

Skrevet af admin

28/01/2016

Dagens topnyheder

Mindst 12 flygtninge er fundet omkommet ud for den græske ø Samos torsdag, efter at deres fartøj kæntrede, oplyser Grækenlands kystvagt til AFP.

En eftersøgning er i gang efter 20 savnede i den seneste tragedie i Det Ægæiske Hav mellem Tyrkiet og Grækenland.

De græske myndigheder siger, at folk fortsat strømmer ind i landet fra Tyrkiet ved at krydse havet trods vinterkulden.

- En mand, som var i stand til at svømme i land, siger, at der var mellem 40 og 45 personer om bord på det forliste fartøj, siger en talsmand for kystvagten.

Ni personer er blevet reddet.

Sidste uge omkom mindst 42 flygtninge, da deres både kæntrede ud for de to græske øer Kalolimnos og Farmakonisi nær den tyrkiske kyst.

- Endnu engang har skruppelløse menneskesmuglere på Tyrkiets kyst sendt snesevis af flygtninge og migranter ud på havet i farlige og synkefærdige både og ført uskyldige mennesker - selv små børn - i døden, sagde det græske Skibsfartsministerium.

Den Internationale Organisation for Migration (IOM) siger, at antallet af omkomne migranter og flygtninge i denne måned er "rekordhøj for januar".

EU-lande har i tiltagende grad kritiseret Grækenlands håndtering af den værste flygtningekrise i Europa siden Anden Verdenskrig. Over en million flygtninge og migranter kom til Europa sidste år - hovedsageligt via Grækenland.

/ritzau/AFP