Mindst 138 holdes stadig som gidsler på hotel i Mali

Gerningsmænd holder 125 gæster og 13 ansatte som gidsler på luksushotellet Radisson Blu i Malis hovedstad, Bamako.

Det oplyser hotelkæden selv.

- Ifølge vores seneste informationer er 125 gæster og 13 ansatte stadig i bygningen, lyder det fra Rezidor Hotel Group, som ejer hotellet, skriver AFP.

Tilhængere af en gruppe tilknyttet al-Qaeda tager skylden for gidseltagningen ifølge et opslag på det sociale medie Twitter, skriver Reuters.

Knap 90 gidsler er sluppet fri, lød det, mens Indiens udenrigsministerium kort efter oplyste, at 20 indere er blevet evakueret. Der er derfor tvivl om det korrekte tal.

Seks amerikanere er blandt dem, som er sluppet ud af hotellet ifølge en talsmand for det amerikanske militær.

Det amerikanske militær bistår ved operationen, og franske specialstyrker er nået frem til hotellet, hvor de vil tilbyde assistance.

- Amerikanske styrker har hjulpet med at flytte civile til sikrede steder, mens maliske styrker rydder hotellet for fjendtlige, bevæbnede mænd, siger generalløjtnant Michelle Baldanza.

Der er ingen grund til at tro, at der er danskere involveret i gidseldramaet, der finder sted på hotellet, har Udenrigsministeriets Borgerservice oplyst til Ritzau.

De danske myndigheder har været i kontakt med alle danskere, som man kender til i Bamako.

Blandt andre tyrkiske, indiske, kinesiske og franske statsborgere er involveret i gidseldramaet.

Der kan høres skud fra hotellet, mens specialstyrker trænger ind for at befri gidslerne, der holdes fanget af islamister, skriver Reuters.

- Specialstyrker opererer indenfor og rydder hver etage en efter en og befrier gidsler, som er i deres værelser, siger en såkaldt sikkerhedskilde.

Gerningsmændene er ifølge Twitter-opslaget gruppen al-Mourabitoun, som er baseret i det nordlige Mali, der i 2012 oplevede et islamistisk oprør. Oplysningerne er dog ikke blevet bekræftet.

Det lykkedes jihadister i den nordlige del af landet at erobre store landområder, inden en international styrke anført af Frankrig fik trængt dem tilbage.

Al-Mourabitoun består af arabere og tuareger, som er et nomadefolk.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip