Mindst 15 mennesker omkom under storm i Nordeuropa

Mindst 15 mennesker blev dræbt i Nordeuropa under stormen. Uvejret kostede menneskeliv i Tyskland, Storbritannien, Danmark, Holland, Frankrig og Holland.

I Tyskland omkom syv mennesker. I Gelsenkirchen i den vestlige del af landet blev to mennesker dræbt, da et træ væltede ned i deres bil. To børn i bilen blev kvæstet.

Lignende ulykker i Flensburg og Niedersachsen kostede to mennesker livet, mens to andre dødsfald skete på havet ved forskellige episoder, hvor en fisker og en lystsejler druknede. En 66-årig kvinde blev dræbt i Holsten, da uvejret fik en tre meter høj havemur til at styrte sammen.

Mindst fire personer omkom i Storbritannien. I Kent i det sydøstlige England blev en 17-årig pige knust, da et træ væltede ned over en husvogn, som hendes familie boede i under ombygning af deres hus. En mand i watford blev også dræbt af et træ.

I London blev en mand og kvinde dræbt, da et væltet træ forårsagede en gaseksplosion i den vestlige del af storbyen.

I Bretagne i det vestlige Frankrig blev en kvinde trukket ud i havet af fem meter høje bølger.

En kvinde i Holland blev dræbt, da et træ ramte hende. En 24-årig mand blev også dræbt, da han blev ramt af en gren i hovedet, da han cyklede i den centrale by Veenendaal.

I Danmark har stormen kostet to mennesker livet.

BBC skriver, at i alt 600.000 husstande i Storbritannien oplevede strømafbrydelser.I Frankrig var det 42.000. Også tusindvis af svenskere måtte klare sig uden strøm, da elledninger var blæst ned.

Den store internationale Heathrow-lufthavn i London måtte aflyse 130 fly, og også den internationale lufthavn Schiphol i Amsterdam måtte aflyse omkring et halvt hundrede fly.

Et atomkraftværk i det sydlige England blev ramt af strømafbrydelse og måtte lukke begge dets reaktorer.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip