Mindst 150 assyriske kristne er bortført af Islamisk Stat

Skrevet af admin

25/02/2015

Dagens topnyheder

Militante fra den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat (IS) har ifølge en syrisk organisation bortført mindst 150 assyriske kristne fra landsbyer i den nordøstlige del af Syrien.

- Vi har fra kilder i området fået verificeret, at mindst 150 personer er blevet bortført, siger Bassam Ishak, præsident for Syriens Nationale Koalition (SNC), til Reuters.

Ifølge den syriske oppositionsgruppe er der både ældre og kvinder blandt de bortførte.

Tidligere tirsdag meddelte observatørgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, at mindst 90 assyriske kristne var blevet bortført af Islamisk Stat.

Den store gruppe kristne syrere er bortført fra landsbyer, der ligger nær byen Hasaka, som i vid udstrækning kontrolleres af kurdere.

Den islamistiske gruppe bruger gidseltagninger som et centralt element i dens krigsførelse i både Syrien og Irak, og tirsdag fordømte USA angrebene ved Hasaka og opfordrede til en øjeblikkelig frigivelse af de mange mennesker.

- Isils (Islamisk Stat, red.) seneste målrettede angreb på en religiøs minoritet er blot endnu et bevis på gruppens brutale og umenneskelige behandling af alle, der er uenige med dens splittende mål og giftige overbevisninger, sagde Jen Psaki, talskvinde for det amerikanske udenrigsministerium.

Islamisk Stat har ikke bekræftet bortførelserne.

Mange af gruppens gidsler er blevet henrettet, og IS har offentliggjort en del videoer med dokumentation af, hvordan gidsler enten får skåret halsen over, skydes eller i mindst et tilfælde bliver brændt levende.

For nylig offentliggjorde IS en video, der viser, hvordan 21 hovedsaligt egyptiske koptere bliver henrettet med kniv i Libyen.

Islamisk Stat har også ødelagt kirker og kristne helligdomme i Syrien, og samtidig har islamisterne afkrævet kristne skat for at bo i landsbyerne, hvor jihadisterne står stærkt.

Kurdiske styrker har genoptaget offensiven mod den islamistiske gruppe i det nordøstlige Syrien søndag under støtte af kampfly fra den amerikansk-ledede koalition.

Samtidig har irakiske kurdere bombarderet islamisterne fra den anden side af grænsen.

/ritzau/