Mindst 16 er døde efter vulkanudbrud i Indonesien

Et vulkanudbrud på den indonesiske ø Sumatra har kostet mindst 16 mennesker livet. Søndag fandt redningsarbejdere yderligere en død i det ramte område, og samtidig døde en studerende af sine kvæstelser, rapporterer nyhedsbureauet AP.

Redningsfolk gennemsøger søndag et tykt lag aske i håbet om at finde flere overlevende ved vulkanen med navnet Sinabung.

Vulkanen har været i udbrud siden september, og siden har den næsten 2,5 kilometer høje vulkan sendt lava ned ad skråningerne.

Lørdag kastede vulkanen skoldhede sten og aske to kilometer op i luften og skabte et tæppe af gråt støv over de omkringliggende landområder. Vulkanen skulle søndag være noget mere rolig.

Omkring 100 redningsarbejdere - heriblandt flere fra politi og militær - gennemgår det omkring 30 centimeter tykke askelag i landsbyen Sukameriah, der ligger 2,7 kilometer fra vulkanen.

- Vi ved ikke, hvor mange folk, der er savnet, men redningsarbejdere vil evakuere området og lede efter folk, der fortsat er fanget, siger talsmand for de nationale redningsmyndigheder Tri Budiarto til AFP.

For omkring to uger siden måtte omkring 25.000 mennesker forlade deres hjem på grund af den lavaspruttende vulkan.

Vulkanen Sinabung var stille i 400 år, indtil den begyndte at røre på sig i 2010 og igen i september sidste år.

Indonesien har den største koncentration af vulkaner i verden med omkring 500 af slagsen, hvoraf de 129 er aktive. I august 2013 blev fem mennesker dræbt og hundredvis evakueret, da en af de mange vulkaner gik i udbrud.

Landets mest aktive vulkan, Merapi, dræbte flere end 350 mennesker i en serie af udbrud i 2010.

Indonesien, der med sine omkring 250 millioner indbyggere er verdens fjerde mest folkerige stat, er relativt ofte udsat for naturkatastrofer som jordskælv, tsunamier, oversvømmelser og vulkanudbrud.

Det kæmpemæssige ø-rige ligger på Stillehavets Ildring, hvor kontinentalpladerne mødes og forårsager kraftig vulkansk og seismisk aktivitet.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip