Mindst 16 er såret i bombeeksplosion i Bangkok

To personer har mistet livet og mindst 22 er såret, efter at en bombe er eksploderet under en demonstration mod Thailands regering i hovedstaden Bangkok.

Erawan Medical Center, der overvåger Bangkoks sygehuse, siger, at de to døde er en 40-årig kvinde og en 12-årig dreng.

Samtidig siger de, at mindst 22 er blevet såret ved eksplosionen - heriblandt flere børn.

- En 12-årig dreng er død af de kvæstelser, han pådrog sig under eksplosionen. Et andet barn er i gang med at blive opereret, og et tredje barn venter lige nu i vores skadestue, fortæller en sygeplejerske på Ramathibodi Hospital til Reuters.

Demonstrationen fandt sted i det centrale Bangkok, og det frygtes, at mange flere kan være blevet såret, da omfanget af hændelsen endnu ikke er endeligt opgjort.

Lørdag aften dansk tid mistede to personer livet, og omkring 41 blev kvæstet, da bevæbnede personer angreb et protestmøde i Trat-provinsen i den østlige del af landet. Der blev både skudt og kastet med granater.

Regeringsfjendtlige demonstranter har i ugevis blokeret vejkryds i hovedstaden Bangkok med telte, dæk og sandsække.

Demonstranterne kræver, at Yingluck Shinawatra træder tilbage fra posten som premierminister og overlader magten til et midlertidigt folkeråd, som skal bekæmpe korruption ved hjælp af reformer, inden et nyt valg kan blive afholdt.

Premierministerens regering afholdt 2. februar et valg i et forsøg på at dæmpe urolighederne, men oppositionen boykottede begivenheden.

Oppositionen mente ikke, at et valg ville stoppe den politiske krise, der strækker sig tilbage til det militærkup i 2006, der afsatte premierministerens bror, den daværende regeringschef Thaksin Shinawatra, der nu lever i eksil.

Tidligere søndag svor tilhængere af Yingluck Shinawatra, at de ville få bugt med demonstranterne, som de mener er med til at gøre situationen i landet til en langvarig krise.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip