Mindst 20 børn dør af gratis skolemad

En tragedie har ramt en skole i det østlige Indien, hvor mindst 20 børn er døde, og 47 andre er blevet syge af at have spist frokost serveret på deres skole, skriver BBC.

Flere af de syge børn er i kritisk tilstand, og myndighederne frygter, at dødstallet kan stige yderligere.

De mange børn, der alle er under 12 år, blev syge af det gratis måltid bestående af ris og linser i en landsby i delstaten Bihar.

Det er uklart, hvad der har været i maden, som børnene er døde af, og som har gjort de mange andre syge.

- Vi mistænker insektgift i grøntsager eller ris for at være årsagen til madforgiftningen, siger talsmand Amarjeet Sinha fra de lokale undervisningsmyndigheder til BBC.

Den ledende minister i Bihar, Nitish Kumar, beordrede efter de første dødsfald en øjeblikkelig undersøgelse af dødsfaldene, der fandt sted på den statsdrevne skole i landsbyen Masrakh i delstatens Saran-distrikt.

TV-optagelser fra et nærliggende hospital viste tirsdag rækker af syge børn liggende på træborde på et hospital, og ængstelige familiemedlemmer stående omkring dem med vifter og blade for at køle deres børn lidt ned i den trykkende varme.

Gratis måltider udbydes til fattige skolebørn i statsdrevne skoler i mange af landets 29 delstater som led i regeringens velfærdstiltag.

Men børn lider ofte af madforgiftning på grund af dårlig hygiejne i skolens køkkener og den til tider ekstremt dårlige kvalitet af fødevarerne.

Delstaten Bihar, der grænser op til Nepal, betragtes som en af Indiens fattigste stater, og er samtidig den mest folkerige i landet.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip