Mindst 20 dræbt af bilbombe i Syrien

Mindst 20 mennesker meldes dræbt, efter at en bilbombe mandag blev bragt til eksplosion i den syriske by Darkush i den nordvestlige del af landet - nær Tyrkiets grænse.

Aktivister i gruppen Observatorium for Menneskerettigheder siger, at antallet af dræbte ventes at stige, da mange mennesker er blevet hårdt såret.

- Snesevis af mennesker blev såret ved eksplosionen, der skete på en markedsplads i Darkush, som er en mindre by under oprørernes kontrol, siger den syriske aktivistgruppe, der siger, at over 115.000 mennesker er blevet dræbt i Syriens to og et halvt år lange konflikt.

Konflikten er vokset ud af demonstrationer i marts 2011 mod præsident Bashar al-Assads styre.

To kraftige selvmordsbilbomber rystede Damaskus søndag, men de forårsagede kun materielle skader.

Oprørsstyrkerne har kontrollen over mange af hovedstadens forstæder og byens udkant, og de har gennemført en del granat- og raketangreb mod byens centrum, men større angreb er sjældne.

I sidste måned dræbte en bilbombe mindst 20 og sårede snesevis af andre i byen Rankus, som ligger 30 kilometer nord for Damaskus.

Syv personer fra Den Internationale Komité for Røde Kors, ICRC, og Røde Halvmåne blev søndag bortført af bevæbnede mænd i Idlib provinsen, oplyser Røde Kors.

Røde Kors siger samtidig, at syrere i områder, der er belejret af militæret, deriblandt i Damaskusforstaden Moadamiyet al-Sham, "er ved at dø af sult."

ICRC var i weekenden med at til at evakuere 3500 mennesker fra bydelen.

- De fleste var kvinder og børn, som var totalt afkræftede og meget bange, siger talsmænd for nødhjælpsorganisationen.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip