Mindst 20 dræbt ved bryllup i Afghanistan

Mindst 20 mennesker mistede livet og 10 blev såret, da der udbrød skyderi ved en bryllupsfest i det nordlige Afghanistan, oplyser lokalt politi.

- Der udbrød sammenstød søndag aften mellem bevæbnede mænd ved et bryllup i Deh Salah-distriktet i Baghlan-provinsen. Som følge af det blev 20 mennesker dræbt og 10 såret, oplyser talsmanden for politiet i provinsen, Jawed Basharat.

Politichefen i distriktet sætter dødstallet til 21. Han siger, at de bevæbnede mænd kom op at skændes.

- Da den verbale udveksling begyndte at spidse til, skød en lokal sikkerhedsmand op i luften. Derefter begyndte begge sider at skyde mod hinanden, siger politichefen, Gulistan Qusani.

Han tilføjer, at ofrene alle er mandlige gæster, der var med ved brylluppet. De er i alderen 14 til 60 år.

En tredje polititalsmand siger, at der er sendt et hold efterforskere til stedet for at undersøge sagen.

Det er ikke usædvanligt, at der affyres skud ved afghanske bryllupper. I de fleste tilfælde skydes der op i luften for at fejre begivenheden, men ind imellem sker der skyderi med dødelig udgang.

I december skød den afghanske hær ved et uheld mortergranater mod en bryllupsfest i Helmand-provinsen. 17 kvinder og børn blev dræbt. Øjenvidner siger, at hærens angreb skete, efter nogle af gæsterne havde skudt op i luften.

I juli 2012 dræbte en selvmordsbombemand en fremtrædende politiker og 16 andre ved politikerens datters bryllup.

Og i juni 2011 angreb bevæbnede mænd en bryllupsfest i det østlige Afghanistan, hvor de dræbte brudgommen og otte andre mennesker. Taliban-bevægelsen menes at stå bag angrebet.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip