Mindst 200 såret efter hårde sammenstød i Sydsudan

FN frygter ifølge AFP, at endnu flere er kvæstede eller døde i andre dele af regionen, da de foreløbige tal blot stammer fra én afsidesliggende landsby.

Der er endnu ikke meldt om dræbte, men FNs øverst ansvarlige i det afrikanske land indstiller til, at voldsspiralen stoppes. De sårede har blandt andet skudsår og benbrud, og FN og Læger uden Grænser arbejder på at få behandlet de værste tilfælde.

Kvægtyve og efterfølgende dødbringende hævnangreb er ikke usædvanlige i Sydsudan, der betegnes som en underudviklet stat præget af dyb fattigdom. Våben er lettilgængelige efter to årtier med borgerkrig i landet, der løsrev sig fra Sudan i 2011. De mange våben betyder, at selv mindre konflikter ofte ender yderst blodigt.

De seneste uroligheder, der begyndte for en uges tid siden, beskrives dog som værende mere omfattende end normalt. Lokale regeringskilder beretter om hundredvis, muligvis tusindvis, af bevæbnede mænd fra en lokal stammemilits, der kæmper sig frem mod en rivaliserende stamme i øjeblikket.

BNB/AFP

Dagens Gossip