Mindst 21 dræbt i bombeangreb mod irakiske markeder

Først eksploderede to bilbomber og en selvmordsbombe på et frugt- og grøntmarked i den primært shiamuslimske by Judaida al-Shat i Diyala-provinsen og efterlod 13 døde og flere end 50 såret.

Kort tid efter eksploderede en anden bilbombe på et marked i den religiøst blandede by Taji og dræbte mindst otte mennesker.

Desuden lykkedes det irakisk politi at desarmere yderligere to bomber, der var plantet ved to oliebrønde nær den nordlige by Kirkuk.

Mandagens eksplosioner er de seneste i en lang række blodige angreb i Irak, som igennem længere tid har været plaget af en stigning i den sekteriske vold.

Så sent som for tre uger siden blev Diyala-provinsen ramt af et lignende angreb, hvor to bilbomber eksploderede ved en sunnimuslimsk moské i hovedbyen Baquba og dræbte mindst 41 mennesker.

Maj var den blodigste måned i landet siden 2008. Her blev ikke færre end 1.045 civile irakere og sikkerhedsfolk ifølge FN-kilder dræbt.

Ingen gruppe har endnu taget ansvar for eksplosionerne mandag, men embedsmænd bebrejder islamistiske, sunnimuslimske oprørere med tilknytning til al-Qaeda.

BNB/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip