Mindst 22 dræbt i angreb på hotel i Somalias hovedstad

Skrevet af admin

27/02/2016

Dagens topnyheder

Et angreb på SYL Hotel i Somalias hovedstad, Mogadishu, har kostet mindst 14 mennesker livet.

Det fortæller kilder på hospitaler og i regeringen ifølge nyhedsbureauet AFP. Dog er der modsatrettede oplysninger om det faktiske dødstal.

Tidligere skrev nyhedsbureauet dpa, at en kilde i landets sikkerhedsstyrker havde oplyst, at mindst 22 var dræbt, og at 30 blev såret ved angrebet.

Den somaliske jihadistgruppe al-Shabaab hævder at stå bag det blodige angreb i det centrale Mogadishu, som fandt sted fredag aften.

Angrebet skete ved, at to store eksplosioner fandt sted ved det populære hotel og parken Peace Garden. Ifølge sikkerhedsminister Abdirasak Omar Mohamed var det en bil med 200 kilo sprængstoffer, der sprang i luften foran hotellet.

Efter eksplosionerne kunne der høres skud fra automatiske våben i mere end en time.

Mindst to af angriberne blev dræbt uden for hotellet, hvor bevæbnede vagter åbnede ild, da angrebet begyndte. Det lykkedes aldrig gerningsmændene at komme ind i hotellet.

Abdirahman Ahmed, et vidne, som befandt sig inde i hotellet, da angrebet begyndte, fortæller AFP, at flere mennesker var lettere såret. Blandt dem tre sikkerhedsvagter. De gerningsmænd, der forsøgte at storme hotellet, blev dræbt udenfor, fortæller han.

SYL Hotel ligger tæt på det topsikrede Villa Somalia-kompleks, som huser både præsidentpaladset og premierministerens kontor.

Det er anden gang på et år, at netop dette hotel angribes. I januar 2015 blev fem mennesker dræbt i et angreb.

Al-Shabaab, hvis mål er at oprette en islamisk stat i Somalia, og som har forbindelser til al-Qaeda, angriber med jævne mellemrum regeringsbygninger i Mogadishu.

/ritzau/AFP