Mindst 22 dræbt i sekterisk vold i Irak

Fem ud af de i alt seks eksplosioner, som Reuters rapporterer om, var i shiitisk dominerede områder, mens en enkelt bombe detonerede i det hovedsageligt sunnimuslimske område Doura. Det mest voldsomme angreb var i området Husseiniya, hvor en parkeret bil eksploderede og dræbte fem personer. Der var ingen umiddelbar afsender på det voldsomme bombeangreb, men alt tyder på, at er et led i den stadigt tiltagende sekteriske vold i landet. Ifølge AFP blev mindst 80 personer kvæstet under mandagens mange bombeangreb.

Islamistiske sunnimuslimer, herunder al-Qaeda-relaterede, har i de seneste måneder stået bag talrige terror-aktioner i protest mod den shiitisk-ledede regering og har holdt liv i den voldelige konflikt mellem de to befolkningsgrupper. Konflikten har alene i år kostet 6.000 menneskeliv, oplyser Iraq Body Count, som overvåger situationen i Irak.

To selvmordsbombere dræbte desuden mindst ti personer, da de søndag detonerede deres sprængstof på en skole og på en politistation i det nordlige Irak.

Borgerkrigen i nabolandet Syrien er en af årsagerne til, at den sekteriske vold i Irak - som i forvejen var et stort problem - er taget til.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip