Mindst 22 dræbt i sekterisk vold i Irak

Fem ud af de i alt seks eksplosioner, som Reuters rapporterer om, var i shiitisk dominerede områder, mens en enkelt bombe detonerede i det hovedsageligt sunnimuslimske område Doura. Det mest voldsomme angreb var i området Husseiniya, hvor en parkeret bil eksploderede og dræbte fem personer. Der var ingen umiddelbar afsender på det voldsomme bombeangreb, men alt tyder på, at er et led i den stadigt tiltagende sekteriske vold i landet. Ifølge AFP blev mindst 80 personer kvæstet under mandagens mange bombeangreb.

Islamistiske sunnimuslimer, herunder al-Qaeda-relaterede, har i de seneste måneder stået bag talrige terror-aktioner i protest mod den shiitisk-ledede regering og har holdt liv i den voldelige konflikt mellem de to befolkningsgrupper. Konflikten har alene i år kostet 6.000 menneskeliv, oplyser Iraq Body Count, som overvåger situationen i Irak.

To selvmordsbombere dræbte desuden mindst ti personer, da de søndag detonerede deres sprængstof på en skole og på en politistation i det nordlige Irak.

Borgerkrigen i nabolandet Syrien er en af årsagerne til, at den sekteriske vold i Irak - som i forvejen var et stort problem - er taget til.

Dagens Gossip