Mindst 23 dræbt af selvmordsbombe i Aleppo

Skrevet af admin

25/01/2016

Dagens topnyheder

En selvmordsbomber i den syriske storby Aleppo har dræbt mindst 23 mennesker ved at køre en tankbil ind i en kontrolpost, som var kontrolleret af islamistgruppen Ahrar al-Sham.

Ifølge overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr), en syrisk eksilgruppe, som får information om udviklingen i landet fra et stort netværk af kilder, var 19 af de dræbte fra jihadistgruppen. Fire af de dræbte er civile, deriblandt selvmorderen.

Kontrolposten var placeret ved et sikkerhedskompleks, som kontrolleres af Ahrar al-Sham.

Aleppo var før krigen Syriens største by og landets kommercielle centrum. I dag er den opsplittet i forskellige dele, hvor nogle kontrolleres af regeringshæren, mens andre kontrolleres af oprørsgrupper.

Ifølge Sohr har jihadisterne indespærret en del fanger i sikkerhedskomplekset i Ahrar al-Sham, hvoraf nogle kan være blevet dræbt.

Eksplosionen ødelagde tre bygninger, og adskillige mennesker blev begravet under murbrokker, siger Sohr.

Det står ikke klart, hvem der stod bag selvmordsangrebet.

Ahrar al-Sham har været udsat for voldsomme angreb tidligere. I september 2014 blev det meste af gruppens ledelse udslettet ved et angreb i Idlib-provinsen, hvor næsten 50 blev dræbt.

Ved flere nylige angreb er adskillige af gruppens islamistiske ledere blev dræbt ved målrettede angreb, som måske har været udført af regimet - måske af andre islamistiske grupper.

Ahrar al-Sham er en af Syriens mest magtfulde oprørsgrupper ventes at deltage i fredsforhandlinger i Genève senere i denne uge.

De syriske fredsforhandlinger, som skulle være indledt mandag i Genève, vil formentlig begynde fredag 29. januar, og de vil vare i seks måneder. Det oplyste FN's særlige udsending til Syrien, Staffan de Mistura, mandag.

- Invitationerne vil blive udsendt tirsdag. Vi planlægger efter, at forhandlingerne indledes den 29. og fortsætter i seks måneder, sagde han.

/ritzau/AFP