Mindst 23 personer er dræbt på hotel i Burkina Faso

Skrevet af admin

16/01/2016

Mest læste i dag

Mindst 23 personer fra 18 nationer er blevet dræbt ved et angreb på et luksushotel i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou, oplyser myndigheder i landet ifølge flere medier. Fire jihadister - to mænd og to kvinder - er også dræbt.

Det lykkedes lørdag morgen at befri 126 gidsler og nedkæmpe de jihadister, der fredag aften havde angrebet og belejret det luksuriøse Splendid Hotel og den nærliggende restaurant Cappuccino, der er populær blandt udlændinge og FN-ansatte.

Burkina Fasos præsident, Roch Marc Christian Kabore, har besøgt Splendid Hotel nogle få timer efter, at de bevæbnede jihadister dræbte adskillige gidsler. Han betegner lørdag angrebet som "kujonagtigt og modbydeligt".

Kabore blev taget i ed som præsident i sidste måned, og han ventes at ville reformere hæren i et land, hvis historie er præget af en række kup.

Splendid Hotel, der ligger i et forretningskvarter, blev fredag aften stormet af et endnu ukendt antal gerningsmænd.

Den militante gruppe al-Qaeda i Nordafrika (Aqim) har påtaget sig skylden for angrebet.

I en erklæring skriver den nordafrikanske gren af al-Qaeda, at gruppen målrettet gik efter hotellet Splendid, fordi det er "populært blandt udlændinge" og "besøgt af folk fra vantro nationer", skriver The New York Times.

I udtalelsen hedder det, at de militante har sendt en besked "skrevet af islams helte med deres blod og kropsdele".

Angrebet har ifølge Aqim til hensigt "at straffe kors-troende for deres forbrydelser mod vort folk i Centralafrika, Mali og andre muslimske lande".

Et højtstående medlem af Aqim opfordrede i december alle muslimer i adskillige lande, heriblandt Burkina Faso, til at udføre jihad - hellig krig, skriver Reuters.

/ritzau/Reuters