Mindst 25 personer dræbt under uroligheder i Kijev

25 mennesker er dræbt under sammenstød mellem demonstranter og politi på Uafhængighedspladsen i hovedstaden Kijev. Det oplyser Ukraines sundhedsministerium i en erklæring onsdag morgen.

Over 500 mennesker er blevet såret, og 241 personer er ifølge nyhedsbureauet AFP kommet på hospitalet. Heriblandt 79 politibetjente og fem journalister.

Blandt de dræbte er ni politibetjente, oplyser det ukrainske indenrigsministerium. Den ukrainske avis Kyiv Post skriver på baggrund af oplysninger fra Indenrigsministeriet og læger, at en journalist angiveligt også har mistet livet.

Tv-billeder viser, at området omkring Uafhængighedspladsen i det centrale Kijev nærmest ligner en krigszone efter nattens voldsomme uroligheder.

Onsdag morgen er der ved at falde ro over situationen, men der stiger stadig røg og flammer op fra den centrale plads. Urobetjente har ødelagt demonstranternes telte i den østlige ende af Uafhængighedspladsen.

Demonstranterne ser dog ikke ud til at være slået, og det rapporteres, at mange strømmer til Uafhængighedspladsen for at forberede sig til at gå i clinch med politiet for anden dag i træk.

De ukrainske myndigheder har lukket af for store dele af trafikken i byen. Byens metrotog kører ikke, og biltrafikken ind mod Kijev er stærkt begrænset.

Urolighederne i Kijev eskalerede voldsomt, da demonstranter tirsdag aften genbesatte byens rådhus. Kampklædt politi stormede protestlejre på Uafhængighedspladsen, hvor demonstranter kastede brandbomber, skød med fyrværkeri og kastede sten mod politiet.

Urolighederne har ifølge AFP også bredt sig til andre byer i Ukraine. I byen Lviv, der ligger knap 550 kilometer øst for Kijev, stormede tusindvis af demonstranter offentlige bygninger - heriblandt politiets og specialstyrkernes hovedkvarter i byen.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip