Mindst 26 dræbt i egyptisk blodrus

12 personer er blevet dræbt i sammenstød i Egyptens andenstørste by, Alexandria, lyder det fra lederen af byens sundhedsmyndigheder natten til lørdag.

Omkring 200 mennesker blev såret i uroen mellem tilhængere og modstandere af den afsatte præsident, Mohamed Mursi. De fleste af de dræbte blev ramt af skud.

Dermed har mindst 26 personer mistet livet i løbet af fredagen, hvor titusindvis af tilhængere af Mursi gik på gaden for at protestere mod militærets indgreb.

En koalition af islamistiske egyptiske grupper - inklusiv Mursis Muslimske Broderskab - lover flere "fredelige" demonstrationer lørdag. De kræver, at militæret genindsætter landets første demokratisk valgte leder, lyder det i en meddelelse natten til lørdag.

På den nordlige Sinai-halvø stormede Mursi-støtter et provins-hovedkvarter i byen El-Arish. Der blev affyret skud, og et sort banner tilhørende al-Qaeda-inspirerede militante islamister blev hejst, fortæller AFP's korrespondent.

Samtidig fortsætter politiet med at anholde højtstående islamister i landet. Således blev næstformanden for Det Muslimske Broderskab, Khairat El-Shater, der af mange bliver betragtet som den mest magtfulde Mursi-støtte, anholdt sent fredag.

En talsmand for FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, opfordrer til en fredelig afslutning på den politiske krise i landet.

- Gengældelse eller eksklusion af større partier eller samfundsgrupper hører sig ikke til, lyder det i udtalelsen.

På Kairos ikoniske Tahrir-plads blev mindst to personer dræbt, da Mursi-støtter udvekslede ild med hans modstandere, lød det på stats-tv.

Sammenstødene aftog, da militæret satte ind med pansrede køretøjer og skilte demonstranterne ad.

- Vi tager ikke parti. Vores mission er at sikre demonstranternes liv, siger militærtalsmand Ahmed Ali.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip