Mindst 30 dræbt: Eksplosion i Ankara koster mange liv

Et formodet selvmordsangreb har igen rystet Ankaras gader. Antallet af dræbte og sårede overstiger 150 ifølge aftenens meldinger fra det kaotiske gerningssted i Tyrkiets hovedstad.

Dødstallet er steget løbende, og den seneste melding fra de tyrkiske myndigheder er, at mindst 34 er dræbt, siger Tyrkiets sundhedsminister, Mehmet Muezzinoglu.

En eller to af de dræbte er gerningsmænd ifølge myndighederne.

Ifølge ministeren modtager 125 personer behandling på hospitaler i byen, og 19 er i kritisk tilstand. Man forventer at komme med et overblik over angrebet mandag.

Angrebet sker knap en måned efter et blodigt bombeattentat i byen.

Skylden for de to voldsomme angreb placeres af tyrkiske myndigheder hos de samme, nemlig militante kurdere.

- Den indledende undersøgelse viser, at dette angreb tilsyneladende blev udført af enten PKK (Kurdistans Arbejderparti, red.) eller en tilknyttet organisation, siger en officiel kilde til nyhedsbureauet Reuters.

Eksplosionen er sket nær Kizilay-pladsen, hvor en bil eksploderede ved et busstoppested centralt i byen, rapporterer tyrkisk stats-tv.

Det flugter delvist med en tidligere melding fra stedet, om at eksplosionen skete, da en bil torpederede en bus.

En domstol i Ankara har søndag beordret adgangen til Facebook og Twitter lukket, rapporterer CNN Türk. Det sker, da billeder fra bombestedet er delt på de sociale medier.

Tv-billeder viser ifølge nyhedsbureauet AFP, at der står flere udbrændte biler og en bus på eksplosionsstedet.

Det er kun en måned siden, at omkring 30 mennesker mistede livet, da en bombe gik af nær militærbygninger i hovedstaden.

Tyrkiske myndigheder har sagt, at kurdiske militante stod bag angrebet i februar, da en bil ladet med sprængstoffer eksploderede ved militærbusser.

Efter angrebet strammede de tyrkiske myndigheder sikkerheden i landet.

Tyrkiets regering har insisteret på, at selve angrebet i februar blev udført af et medlem af de kurdiske YPG-styrker i et samarbejde med PKK. Det sker, selv om en anden kurdisk gruppe har taget skylden for angrebet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip