Mindst 31 dræbte efter voldelige sammenstød i Cairo

Ifølge Broderskabets talsperson Gehad El-Haddad blev de mange personer dræbt tidligt lørdag, da sikkerhedsstyrker angreb en protest med tilhængere af Mohamed Morsi, der fredag officielt blev varetægtsfængslet i 15 dage, og som nu risikerer anklager blandt andet om drab.

»De skyder ikke for at såre, de skyder for at dræbe,« siger Gehad El-Haddad, der tilføjer, at demonstranter er blevet ramt af skud i hovedet og brystet. Broderskabets talsperson oplyste tidligere, at mindst 23 personer døde i angrebet, men Broderskabet har siden opjusteret dødstallet. Under den tidligere udmelding fortalte Gehad El-Haddad, at yderligere mindst 175 personer er sårede med skudsår.

Tallene er ikke bekræftet af myndighederne i Egypten.

Det Muslimske Broderskab annoncerede fredag, at de vil blive på gaderne i »fredelig protest«, mens den midlertidige regering natten til lørdag advarede Broderskabet og dets tilhængere om, at de vil blive fjernet fra gaderne »på lovlig vis«, hvis de fortsat demonstrerer.

Ifølge Al Jazeera, der er til stede i Nasr i Cairo, hvor demonstranterne blev skudt, er en strøm af sårede blevet bragt til et nærliggende felthospital. Mange med skudsår og gener af tåregas. Lægerne på det dårligt udstyrede felthospital oplyste tidligere lørdag til Al Jazeera, at 10 er dræbte efter beskydningen af demonstranterne.

Voldshandlingerne følger en nat med protester, hvor én fraktion har fejret militærets afsættelse og tilbageholdelse af Mohamed Morsi, mens andre vredt har krævet den demokratisk valgte præsidents tilbagevenden.

Den egyptiske hærledelse anklagede fredag den afsatte præsident Mohamed Morsi for at samarbejde med den militante palæstinensiske bevægelse Hamas. Samarbejdet skulle have fundet sted i 2011 under opstanden mod daværende præsident Hosni Mubarak, hvor Morsi ifølge anklagen skulle have samarbejdet med militante palæstinensere om angreb mod politistationer og fængsler. Det resulterede i adskillige fangeflugter, hvor islamistiske fanger slap væk.

Ifølge anklagen skulle Morsi også have medvirket til drab på politibetjente og bortførelse af soldater.

I landets næststørste by, Alexandria, blev syv mennesker tidligere fredag rapporteret dræbt i sammenstød mellem tilhængere og modstandere af Morsi. Hundreder blev desuden rapporteret sårede i sammenstød i byen.

Dagens Gossip