Mindst 32 personer dræbt af bilbomber i Irak

Omkring 100 personer blev sårede i ti eksplosioner i Iraks hovedstad Bagdad, skriver nyhedsbureauet AFP. Angrebene ramte primært shiamuslimske kvarterer og fandt sted kort tid efter solnedgang, hvor mange muslimer på grund af ramadanen går i byen for at handle eller spise på restauranter.

To af angrebene var målrettet en travl handelsgade i det shiamuslimske kvarter Karrada, fire fandt sted i det sydlige Bagdad, to bilbomber sprængte i et nordligt område af byen, og to bilbomber sprængte i den østlige del af hovedstaden, skriver AFP.

Det mest dødelige angreb skete i kvarteret Tobchi, hvor ti personer blev dræbt, rapporterer flere nyhedsmedier.

Sent lørdag aften var det fortsat uklart, hvem der står bag angrebene, som er de seneste i en bølge af voldshandlinger, der har dræbt flere hundrede mennesker den seneste måned, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der er divergerende oplysninger om det samlede antal dræbte i den seneste tid. En oversigt, som nyhedsbureauet AFP har udarbejdet på baggrund af oplysninger fra lægepersonale og kilder i den irakiske sikkerhedstjeneste, viser, at knap 490 irakere har mistet livet den seneste måned. Ifølge en opgørelse fra organisationen Iraq Body Count kan drabstallet imidlertid være over 535 alene i juli måned.

Lørdagens angreb kommer dagen efter, at en selvmordsbomber fredag dræbte 20 personer i en tætpakket sunnimuslimsk moské nord for Bagdad. Det stigende antal voldshandlinger i landet har skabt frygt for, at en voldsom sekterisk konflikt vil bryde ud i landet, hvor kurdere, shia- og sunnimuslimer endnu ikke har fundet et kompromis for magtfordelingen i landet efter afsættelsen af Saddam Hussein.

Militante grupperinger har gennem flere år udført angreb i Irak, men analytikere siger ifølge AFP, at udbredt utilfredshed blandt medlemmerne af landets sunnimuslimske mindretal, som regeringen ikke har håndteret, har givet næring til den stigende uro i landet i år.

Især Bagdad er plaget af sekterisk vold mellem shia- og sunnimuslimer. Sidstnævnte sad på magten under Saddam Husseins styre, men føler sig efter krigen marginaliseret af landets shia-flertal.

Irakiske sunnimuslimer beskylder blandt andet den shia-ledede regering for at foretage vilkårlige anholdelser og komme med uberettigede anklager om terrorisme mod sunnimuslimer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip