Mindst 40 migranter er druknet i Middelhavet

Mindst 40 migranter er lørdag omkommet på en båd i Middelhavet.

Migranterne befandt sig ifølge det italienske nyhedsbureau Ansa i bådens lastrum og døde formentlig på grund af iltmangel. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Først var der meldinger om, at der var tale om en båd, der var sunket.

Den italienske flåde bekræfter dødstallet, men giver ellers ingen detaljer om ulykken.

- Operation på vej ... Mange migranter reddet ... Mindst 40 døde, lød det fra den italienske flåde på det sociale medie Twitter.

Det er ifølge flåden skibet Cigala Fulgosi, leder af redningsaktionen, som har reddet nogle af de cirka 300-400 mennesker, der var om bord på båden.

Det var en italiensk flådehelikopter, der spottede båden, som var "overfyldt og ved at synke", omkring 21 sømil fra den libyske kyst.

Migranter, der overlever den farefulde overfart fra Libyen til Europa, fortæller ofte, at menneskesmuglere låser migranter inde i lastrummet - ofte sorte afrikanere, som betaler mindre for turen.

I det trange lastrum risikerer migranterne ikke kun at drukne, hvis skibet kæntrer, men også at dø af at indånde diesel-dampe.

Meldingen fra EU var fredag, at Europa står over for den værste flygtningekrise siden Anden Verdenskrig.

Flere end 101.700 migranter er ankommet til Italien med båd siden begyndelsen af dette år. Mindst 2040 personer er omkommet i løbet af overfarten. Det viser de seneste tal fra Den Internationale Organisation for Migration (IOM).

De viser også, at 188.000 siden januar er blevet reddet på havet i deres forsøg på at nå Europa.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip