Mindst 400 civile døde under russisk bombardement i Syrien

Der har været sået stor tvivl om Ruslands engagement i Syrien, hvor landet siden september har fløjet bombetogter for at ramme Islamisk Stat, IS, og de moderate oprørsgrupper, som kæmper mod præsident Bashar al-Assad.

Nu viser opgørelser fra to overvågningsgrupper, at de russiske luftangreb har dræbt mindst 400 civile siden september i år. Det skriver Al-Jazeera.

Bag opgørelsen står Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, SOHR, som har hovedsæde i Storbritannien og Syriens Netværk for Menneskerettigheder, SNHR.

Begge grupper overvåger udviklingen i det krigshærgede land.

Ifølge SOHR er 403 civile blevet dræbt mellem 30. september og 20. november. Blandt dem er 97 børn.

SNHR har opgjort det til, at mindst 526 civile er dræbt, herunder 137 børn.

Siden oktober sidste år er der blevet udført mindst 42.234 luftmissioner ifølge SOHR. De har været rettet mod gårde, landsbyer og byer.

Mens Rusland kun har været involveret i konflikten i nogle få måneder, har amerikanske og allierede styrker siden september sidste år udført luftangreb mod Islamisk Stat på syrisk territorium.

Flere end 22.370 såkaldte tøndebomber er blevet kastet over landet siden oktober sidste år, hvilket har kostet 6889 civile livet herunder 1436 børn.

I samme periode har danske F-16-fly været indsat i Irak, hvor de har kastet præcisionsbomber, som ved hjælp af laser eller GPS bruges til at ramme præcist.

Rusland begyndte at bombe i Syrien i september på opfordring fra Syriens præsident, der i mange år har modtaget opbakning fra Rusland.

Mindst 250.000 er ifølge FN blevet dræbt under den syriske borgerkrig, og mere end halvdelen af Syriens befolkning på 22,4 millioner før krigen er blevet internt fordrevet eller har flygtet udenlands.

Vesten beskylder Rusland for at koncentrere ildkraften mod moderate oprørsgrupper frem for Islamisk Stat.

Frankrig har efter massakren i Paris forrige fredag optrappet sine luftangreb mod IS.

/ritzau/

Dagens Gossip