Mindst 45 mennesker er dræbt på marked i Nigeria

Mindst 45 personer er blevet dræbt på et marked i landsbyen Kawuri i det nordøstlige Nigeria. Den islamistiske gruppe Boko Haram menes at stå bag angrebet, skriver nyhedsbureauet AFP.

Dødstallet kan stige, oplyser politiet.

- Indtil videre har vi 45 dræbte og 26 sårede, men antallet af døde kan stige, idet vores folk stadig er i landsbyen og leder efter ofre, siger politikommissær Lawan Tanko til AFP.

Flere vidner fortæller til nyhedsbureauet Reuters, at dødstallet er mindst 50. De tilføjer, at de militante har brændt landsbyen ned, og der er flere eksplosioner. Alle der forsøger at flygte bliver skudt, beretter vidnerne.

Ved et andet angreb i en nabostat mandag blev 22 mennesker ifølge Reuters dræbt i en katolsk kirke. Midt under gudstjenesten blev der kastet bomber og skudt ind i kirken. Herefter blev flere huse sat i brand.

Den nigerianske præsident Goodluck Jonathan indførte i maj sidste år undtagelsestilstand i tre nordøstlige nigerianske stater. Samtidig intensiverede han den militære indsats, der skulle prøve at få bugt med oprørerne.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip