Mindst 47 dræbt i kinesiske jordskælv

Ifølge embedspersonen fra Gansuprovinsen, der blev ramt af de to jordskælv, er næsten 300 personer sårede i syv kommuner, der blev hårdt ramt af skælvene. Der er imidlertid stadig usikkerhed om dødstallet, som indtil videre lyder på 47.

Epicenteret for det første jordskælv, der ramte Kina mandag morgen klokken 7.45 lokal tid, var 151 kilometer vest for Beidao i Gansuprovinsen, skriver nyhedsbureauet Reuters. Det første skælv målte ifølge USAs geologiske overvågningsinstitut (USGS) 5,9 på richterskalaen.

Det andet jordskælv ramte samme region cirka halvanden time efter klokken 9.12 lokal tid, og det målte 5,6 på richterskalaen, oplyser USGS.

China Earthquake Networks Centre i Beijing anslår, at det kraftigste af de to jordskælv målte hele 6,6, rapporterer det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Ifølge det kinesiske nyhedsbureau kunne man se træer og bygninger ryste under det største skælv, der varede omkring et minut, og som var så kraftigt, at det også kunne mærkes i naboprovinsen Sichuan.

Et jordskælv med en styrke på 6,6 ramte Sichuan tidligere på året og dræbte 200 personer, fem år efter at næsten 90.000 personer mistede livet i et voldsomt skælv i samme provins.

Dagens Gossip