Mindst 60 dræbt i Kijev i torsdagens kampe

Skrevet af admin

20/02/2014

Mest læste i dag

Mindst 60 personer har mistet livet i torsdagens kampe i Ukraines hovedstad, Kijev, oplyser kilder i oppositionen og læger ifølge flere nyhedsbureauer.

- Mindst 60 demonstranter har mistet livet i dag. De havde alle sammen skudsår, siger Svyatoslav Khanenko, der er koordinator i EuroMiadan Medical Centre til nyhedsbureauet AFP.

De voldsomme sammenstød mellem politi og demonstranter er blusset op igen, og tusindvis af demonstranter kæmper med bevæbnede politistyrker i Kijev, efter at en våbenhvile mellem oppositionen og regeringen kun formåede at holde i få timer.

Demonstranterne i Ukraine har samtidig taget 67 politifolk som gidsler i Kijev, skriver nyhedsbureauet Reuters. Det er Indenrigsministeriet, der oplyser tallet.

Ministeriet advarer i en pressemeddelelse demonstranterne om, at politiet har retten til at "anvende alle midler, loven tillader" for at befri deres kolleger.

Ukraines indenrigsminister, Vitalij Zakhartjenk, bekræfter torsdag, at politistyrkerne er blevet udstyret med kampvåben - og at de har fået ordre om at bruge dem, hvis det bliver nødvendigt "i henhold til lovgivningen".

Det ukrainske indenrigsministerium oplyste tidligere torsdag, at en politimand er blevet dræbt i optøjerne torsdag.

/ritzau/