Mindst 74 dræbt ved tre bombeangreb i Bagdad

Skrevet af admin

11/05/2016

Mest læste i dag

Tre bombeangreb ramte onsdag forskellige dele af Iraks hovedstad, Bagdad, hvor i alt 74 mennesker meldes omkommet.

Det oplyser irakiske politikilder til nyhedsbureauet Reuters.

Den første bombe eksploderede i Bagdad-bydelen Sadr City, hvor mindst 52 mennesker meldes dræbt. Omkring 80 andre er såret, og af dem er flere i livsfare, siger talsmænd for politiet og hospitaler.

Eksplosionen fandt sted onsdag formiddag nær en skønhedsklinik i det shiamuslimske kvarter. De fleste af ofrene er kvinder.

Få timer efter eksploderede yderligere to bomber i henholdsvis Kadhimiya, hvor flertallet af indbyggerne er shiamuslimer, og derpå i et område af Bagdad, som er sunnimuslimsk.

Ved angrebet i Kadhimiya blev 15 dræbt og 33 såret, mens syv meldes dræbt og 20 såret ved dagens tredje bombe.

Ifølge Reuters har Islamisk Stat (IS) påtaget sig skylden for den første bombe, som var skjult i en bil. Det er endnu uklart, om Islamisk Stat ligeledes står bag de to andre bomber.

Jihadisterne i den sunnimuslimske gruppe Islamisk Stat anser shiamuslimer for at være frafaldne og stod i februar bag to bomber i Sadr City, som dræbte mindst 70 mennesker.

Sikkerheden er blevet gradvist bedre i Bagdad, hvor der eksploderede bomber dagligt for 10 år siden, men der sker hyppigt angreb mod både sikkerhedsstyrkerne og mod civile.

Irakerne mener, at både deres politiske ledere og deres system svigter, og der var tidligere på måneden protestaktioner i Bagdad. En stor del af demonstranterne var tilhængere af den indflydelsesrige shiamuslimske prædikant Muqtada al-Sadr, som har særlig stor opbakning blandt fattigere shiamuslimer.

I månedsvis har irakere demonstreret mod korruption og elendig offentlig service. Premierminister Haider al-Abadi har foreslået reformer, som til dels vil imødekomme demonstranterne, men politiske blokke i parlamentet har blokeret for vedtagelsen.

/ritzau/Reuters