Mindst 93.000 meldes dræbt i Syrien

FN menneskerettighedskommissær fastslår dog samtidig, at tallet er forbundet med stor usikkerhed.

»Det reelle antal dræbte kan potentielt være meget større,« siger Navi Pillay til Reuters.

Ifølge FN indgår næsten 38.000 dræbte ikke i drabsoversigten, fordi det ikke har været muligt at finde frem til deres fulde navn, dødsdato og drabssted.

Borgerkrigen i Syrien begyndte som et fredeligt oprør mod landets præsident Bashar al-Assad i marts 2011 og udviklede sig siden til et væbnet oprør mellem præsidentens regeringsstyrker og en broget samling af oprørsgrupper. Damaskus-regionen og provinserne Homs og Aleppo har været særligt hårdt ramt af de blodige kampe, der har præget store dele af Syrien. Millioner af syrere er blevet fordrevet internt, og mange er også flygtet til udlandet.

FNs seneste drabstal er baseret på data fra den syriske regering og syv menneskerettighedsorganisationer, og det inkluderer både dræbte civile og soldater samt oprørere, men siger ikke noget om fordelingen mellem de forskellige grupper. Opgørelsen viser dog, at der er 6.561 børn blandt de dræbte.

»Der er også veldokumenterede tilfælde af børn, der er blevet tortureret og henrettet og adskillige familier, heriblandt babyer, der er blevet udsat for en massakre. Det er sammen med det forfærdeligt høje dødstal en påmindelse om, hvor ond denne konflikt er blevet,« siger Navi Pillay ifølge Reuters.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der har sympati med de syriske oprørere, mener, at FNs seneste opgørelse angiver et for lavt drabstal. Organisationen anslår, at mindst 130.000 personer er blevet dræbt siden 2011.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip