Mindst fem dræbt under kampe i Burundi

To soldater og fem bevæbnede mænd, der angreb en militærbase, meldes dræbt i Burundis hovedstad, hvor i alt tre militære poster er blevet udsat for angreb, siger en soldat til Reuters.

Soldaten siger, at kampene fandt sted ved Ngagara basen i Bujumbura.

Siden marts har 210.000 mennesker forladt Burundi af frygt for eskalerende vold i landet.

En lokal guvernør sagde torsdag, at regeringssoldater var i kamp med en oprørsstyrke på næsten 100, og at der er frygt for, at uro og vold spreder sig til hele nationen.

- To oprørere er blevet dræbt, og 11 er blev taget til fange, i de seneste døgn, siger guvernøren i Rumonge distriktet, Juvenal Bigirimana, hvor op mod 100 bevæbnede mænd angreb byen Burambi, der ligger 120 kilometer syd for hovedstaden Bujumbur.

Bigirimana siger, at oprørerne havde stjålet store mængder af våben.

Den eskalerende vold i Burundi begyndte i april, da præsident Pierre Nkurunziza meddelte, at han ville forsøgte at få en tredje periode som præsident. Det skete ved et omstridt valg i juli, som ifølge oppositionen var i strid med landets forfatning.

Nkurunziza er valgt for fem år.

Siden valget har der været næsten daglige skyderier i hovedstaden, men volden er nu blevet spredt til andre dele af landet.

Burundis regering giver "bevæbnede kriminelle grupper" skylden for uroen, men FN advarer om, at det lille centralafrikanske land er i fare for at blive kastet ud i en borgerkrig.

Burundi blev splittet af den voldelige etniske konflikt hutuer og tutsier i 1993. Omkring 300.000 var blevet dræbt, da volden mellem de to grupper sluttede i 2006.

Nkurunziza er en tidligere oprører og en nyopvakt kristen, som mener, at han har guddommelig støtte til sit styre.

Valgkampen i Burundi land var stærkt præget af vold og blev boykottet af oppositionen.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip