Mindst fem personer har mistet livet i nye tornadoer i Oklahoma

De kraftige hvirvelstorme har allerede skabt kaos og kastet biler gennem luften langs den vigtige færdselsåre motorvej 40, som forbinder flere forstæder, og en lang række personer meldes såret.

Blandt de fem dræbte er en mor og hendes spædbarn. De mistede livet på netop motorvej 40, der ligger lige vest for Oklahoma City, da deres bil blev taget af stormen. Det oplyser lokale myndigheder til nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge de foreløbige meldinger er mellem 40 og 50 personer såret som følge af det voldsomme uvejr, og i blandt dem er fem personer, herunder et barn, indlagt i kritisk tilstand.

USAs nationale vejrtjeneste advarer om, at situationen er særdeles farlig. 40.000 indbyggere har ikke længere noget strøm, og en lufthavn i området er blevet evakueret. Langs motorvejen er en række biler blevet forvandlet til vrag, og ambulancemandskabet har travlt, rapporterer CNN. Samtidig besværliggør en kraftig regn deres arbejde med at hjælpe tilskadekomne.

»Der er meget lav sigtbarhed med kraftig regn, så vi har problemer med at komme rundt. Skaderne er meget, meget omfattende,« forklarer Betsy Randolph på vegne af redningsmandskabet.

Tidligere på måneden blev Oklahoma-forstaden Moore ramt af en kraftig tornado, som ødelagde adskillige boliger og bygninger og kostede mere end 20 personer livet og sårede langt flere.

Dagens Gossip