'Mindst holdbar til' betyder ikke 'Smid mig ud!'

Lugt til og kig på din mad i stedet for per automatik at åbne skraldespanden og sende maden på lossepladsen.

- Det handler om at bruge sine sanser og sunde fornuft. Der er rigtigt meget mad, som stadig kan spises selvom datoen for 'mindst holdbar til' er overskredet, forklarer Kirsten Høgh Fogt til dagens.dk.

Kirsten Høgh Fogt, der er underviser på Suhr Madakademi og rådgiver hos 'Stop spild af mad', opfordrer forbrugerne til at tænke sig om:

- Åbner du et glas, så sæt det i køleskabet. Er datoen overskredet så kig i glasset, er der ikke mug, så er det højest sandsynligt stadig godt.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Fløde med klumper er okay

Normalt er klumper i maden et dårligt tegn. Især når det er et mælkeprodukt, men ikke med fløde.

- Fløde kan godt indeholde klumper og stadig være fremragende til sovs og pastaretter. Du skal nok ikke bruge den til flødeskum, men fløden er stadig god til madlavning, forklarer Kirsten Høgh Fogt, og fortsætter:

- Du er ikke i tvivl om, når fløde er dårlig. Den lugter ikke længere af fløde og bliver nærmest slimet.

'Mindst holdbar til' er altså ikke ensbetydende med dårlig mad. Maden kan blive kedelig, men det er ikke noget, du bliver syg af, så længe du bruger din sunde fornuft.

Dagens Gossip

Dagens TV