Mindst ni dræbt af bombe ved FN-kontor i Somalia

Mindst ni personer blev dræbt, da en bombe eksploderede ved et FN-kontor i Garowe i det nordlige i Somalia, oplyser politiet på stedet til Reuters.

Myndighederne mener, at militante fra den somaliske gruppe al-Shabaab står bag angrebet.

- En bombe eksploderede i en bus, som transportere FN-ansatte. Mindst ni blev dræbt, siger politiofficeren Mohammed Abdi til Reuters.

Al-Shabaab har stået bag en række angreb mod FN-kontorer i Somalia i de seneste år. De fleste angreb er sket i hovedstaden Mogadishu, hvor FN har hjulpet den regeringen med at genopbygge landet efter mere end 20 års krig.

- Blandt de dræbte var to kenyanere og syv somaliere, siger Abdi.

Den militante islamistiske bevægelse, der fører partisankrig mod regeringen, har som målsætning at indføre sharia-lovgivning. Al-Shabaab blev dannet i 2006 på resterne af gruppen De Islamiske Domstole.

Det var al-Shabaab, som stod bag et angreb på universitetet i byen Garissa i det nordøstlige Kenya tidligere i denne måned, hvor 147 mennesker blev dræbt.

Al-Shabaab udførte i oktober 2013 et angreb på tilfældige personer i indkøbscentret Westgate i Nairobi, hvor mindst 67 mennesker blev slået ihjel. Heriblandt flere vesterlændinge.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip