Mindst otte dræbt af raketangreb i Damaskus

Raketter regnede lørdag aften ned over flere kvarterer i den gamle bydel i Syriens hovedstad, Damaskus.

Mindst otte mennesker er dræbt og 20 såret, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er oprørsgrupper, som kontrollerer nogle områder uden for den syriske hovedstad, der står bag angrebet, tilføjer observatoriet.

Et af de ramte kvarterer er kendt for sine mange restauranter og barer. Et øjenvidne siger til nyhedsbureauet Reuters, at der er mindst seks dræbte på en restaurant i Bab Touma, som er et kvarter i Damaskus' gamle bydel.

I Bab Touma løb mange mennesker rundt i gaderne med blodet silende ned ad sig, mens de råbte på hjælp og ventede på, at ambulancer nåede frem gennem kvarterets smalle gader.

Layla al-Jawabrah på 23 år fortæller til nyhedsbureauet AFP, at hun var på vej mod Bab Touma, da syriske sikkerhedsstyrker råbte, at hun og andre skulle løbe i den modsatte retning.

- Jeg gemte mig i gadedøren til en bygning og så folk løbe. Nogle var såret, og deres tøj var blodigt, fortæller hun.

En politikilde siger til Syriens statslige nyhedsbureau Sana, at fem mennesker er dræbt og 16 såret i et "terrorangreb".

Det er relativt sjældent, at oprørsstyrkerne sender raketter mod regeringskontrollerede dele af Damaskus.

Raketangrebet er det første i Damaskus i knap et halvt år, efter USA og Rusland var med til at forhandle en fredsaftale på plads.

Hovedstaden er i det store hele blevet forskånet for de samme voldsomme angreb og kampe, som har præget det øvrige Syrien, siden konflikten begyndte i 2011.

Krigen i Syrien har kostet over 280.000 mennesker livet i de seneste fem år. Omkring halvdelen af landets befolkning på 22 millioner mennesker er sendt på flugt fra deres hjem.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip