Mindst ti dræbt i sørgefølge ved hospital i Pakistan

En bombe har dræbt mindst ti og såret 30 på et hospital i Baluchistan-provinsen i Pakistan, hvor en gruppe mennesker var samlet efter drabet på en fremtrædende advokat.

Blodige tv-billeder fra stedet viser døde mennesker liggende på jorden. Chokerede mennesker græder og trøster hinanden mellem blodpøle og knust glas.

Eksplosionen skete i Quetta, da advokater og journalister samt familie og venner til den dræbte advokat, Bilal Anwar Kasi, var samlet på hospitalet for at sørge, oplyser kilder og lokale embedsmænd.

Kasi blev skudt og dræbt tidligere på dagen, siger øjenvidner.

Den dræbte var formand for en advokatforening, oplyser en minister i Baluchistan ifølge flere medier.

Tv-billeder viser, at mange af de døde er iført sorte jakkesæt og slips, hvilket antyder, at der kan være flere advokater blandt de dræbte.

Baluchistans indenrigsminister, Akbar Bugti, siger at mindst ti blev dræbt og 30 såret ved eksplosionen på hospitalet, men flere medier skriver, at dødstallet er højere.

En højtstående embedsmand i bystyret i Quetta siger til nyhedsbureauet AFP, at over 20 mennesker er dræbt. Blandt dem er også to kameramænd, som var på hospitalet for at rapportere om den fremtrædende advokats død.

Quetta er hovedby i Baluchistan, en provins i det sydvestlige Pakistan der gennem noget tid har været præget af vold.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip