Mindst tre ulve løs i Jylland

Undersøgelser viser, at der de seneste måneder har været mindst tre vilde ulve løs i Jylland. Dertil kommer, at der i efteråret 2012 blev fundet en død ulv fra Tyskland i Nationalpark Thy.

DNA-analyserne er foretaget på prøver fra dræbte krondyr, dådyr og rådyr samt ekskrementer. Ulvene har alle på et eller andet tidspunkt hængt ud i skovområder syd for Silkeborg og Herning.

»Alle ulve var hanner, så der er ikke umiddelbart udsigt til en ulvefamilie i Danmark år,« skriver Naturhistorisk Museum i en pressemeddelelse:

»Den ulv, der har været længst omkring, har opholdt sig i skovene syd for Silkeborg, i hede- og moseområder nordøst for Herning og i skovene sydøst for Holstebro. I to af områderne har ulven fortæret henholdsvis krondyr og dådyr.«

Den ene af ulvene stammer med sikkerhed fra såkaldte Milkeler-kobbel, der lever i tyske Sachsen. Altså er den beslægtet med ulven fra Thy, der ligeledes stammer fra dette kobbel.

Ulvene fra Sachsen er vandret hele 850 kilometer fra det sydøsttyske til Danmark. De to andre ulve »formodes at være af direkte polsk afstamning«, oplyser museet i Aarhus.

»Afstanden fra de kendte polske ulvefamilier til Danmark er ikke meget længere end afstanden fra de tyske,« hedder det ifølge b.dk i pressemeddelelsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip