Minister: 31 dræbt i lufthavn i Istanbul

Tyrkiets justitsminister, Bekir Bozag, siger ved 1-tiden dansk tid, at 31 er dræbt og 147 såret, meddeler tv-stationen Haberturk.

Kort forinden havde Istanbuls guvernør, Vasip Sahin, bekræftet, at 28 mennesker er dræbt og omkring 60 andre såret. Guvernøren tilføjer, at der var tre selvmordsbombemænd om det blodige anslag.

Det privatejede nyhedsbureau Dogan fastsætter antallet af dræbte til 32 og skriver, at der er to politifolk blandt dødsofrene.

En embedsmand siger, at der ligeledes er en del udlændinge blandt dødsofrene, men at størstedelen er tyrkere.

Et øjenvidne siger til Reuters, at en af gerningsmændene bag angrebet skød vildt omkring sig i lufthavnsterminalen. Derpå lød der to eksplosioner, flere skud og så en tredje eksplosion, forklarer øjenvidnet.

Reuters citerede tidligere unavngivne embedsmænd for oplysninger om, at to personer sprængte sig selv i luften inden lufthavnens sikkerhedstjek.

En anden kilde oplyste til tv-stationen CNN Türk, at tyrkisk politi skød mod de formodede selvmordsbombemænd i et forgæves forsøg på at uskadeliggøre dem, inden de detonerede deres bomber.

Et øjenvidne siger ifølge den amerikanske tv-station NBC, at han så en betjent tvinge en af gerningsmændene ned på gulvet i lufthavnen, hvorpå bombemanden udløste sine sprængstoffer.

Den episode er tilsyneladende fanget af et overvågningskamera, og optagelsen er vist blandt andet på amerikanske CNN.

Ifølge CNN Türks oplysninger skete eksplosionerne i ankomsthallen.

Vidner siger til tyrkiske medier, at der også er blevet skudt ved lufthavnens parkeringsplads.

Ifølge CNN Türk fragter mindst et halvt hundrede ambulancer de sårede til behandling.

Tv-billeder viser omfattende ødelæggelser og sårede mennesker, der bæres ud af bygningerne.

Øjenvidner oplyser til CNN Türk, at et stort antal taxier gik i gang med at fragte sårede væk fra stedet, umiddelbart efter at bragene havde lydt.

Ingen gruppe har endnu taget skylden for angrebet, men tyrkiske politikilder siger ifølge nyhedsbureauet Dogan, at mistanken umiddelbart retter sig mod Islamisk Stat.

En tyrkisk embedsmand siger derimod, at det er for tidligt at sige, om der er forbindelse til den yderliggående gruppe.

I de seneste måneder er sikkerheden blevet skærpet i den tyrkiske millionby efter flere bombeangreb, som enten Islamisk Stat eller militante kurdiske grupper menes at stå bag.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip